top of page

AKTIIVIPÖLLÖT

Pallaksen Pöllöt kaikki jakavat intohimon hiihtämistä, luonnossa liikkumista, kansallispuistoa, luonnon puhtautta, talvea ja pallasta kohtaan. Yli 20 pöllöä muodostavat ainutlaatuisen ryhmän, jotka vievät Pallaksen vieraita kokemusten ääreen talvisin ja syksyisin. Kaikki pöllöt ovat taustaltaan hiihdonopettajia ja tätä osaamista rikastutamme omalla tunturiopas -kouluttamisella. Pöllöt ovat töissä aina viikon kerrallaan, sen jälkeen seuraavan pöllöparin ideat ja persoonat pääsevät oikeuksiinsa. Ei siis koskaan kahta samanlaista viikkoa!

DSC02688.jpg

Juuso Holstein

Pöllöjen nykyinen vetäjä on käytännössä kasvanut Pallaksella pulloposkisesta pojasta mieheksi. 

Juuson sydän sykkii vahvasti tuntureille ja hotellissa vieraileville ihmisille. Koti on siellä missä sydänkin, joten eiköhän miehen koti löydy joko hotellin pienestä muutaman neliön kokoisesta kopista tai tunturien koskemattomilta hangilta.

IMG_0415.png

Tommi Kivimäki

Tommista ei ikinä tiedä millä autolla mies Pallakselle saapuu. Muuta arvoituksellisuutta Tommista onkin

hankalampi löytää, nimittäin maastossa hän luotsaa retkueen määränpäähän navigaattorin tavoin ja rinteessä kanttaa suksea juuri kun miestä itseään huvittaa.. Vahvasti Pöllön luonteinen, hieno mies!

kaisa.png

Kaisa Kaján

Voi herranen aika mikä nainen!

Kaisa on viiimeisten vuosien aikana tutustunut Pallaksen ja Pöllöjen elämään niin suurella intensiteetillä, että edes vajaa 1000 kilometria kodin ja tunturin välillä ei estä naista hiihtämästä Pallaksella. Jokainen tunturi tarvitsee oman Kaisan piristämään ja innostamaan koko joukkoa!

pöllökuva_Sakke_empty.png

Sauli Herva

Sakessa on enemmän puolia kuin rubiikinkuutiossa. Yhdeltä puolelta mies on ainutlaatuisen taitava luonnossaliikkuja, 

toiselta puolelta ultrahiihtäjä. Välillä mies eksyttää kaikki ympärilläolijat ajattomien tarinoiden lumoon, joskus hän vie välineiden analyyttiseen maailmaan. Kovakuntoisen valokuvaajan liikkeistä ei voi olla varma, ennen kuin valkoinen Lantikka kaartaa pihaan. Oman elämänsä sankari, yleisesti hieno mies.

arto_hamalainen.png

Arto Hämäläinen

Sanotaan, että miehet jotka pitävät veneilystä osaavat kellua myös lumen päällä suksilla. Savolaisen 

rauhallisuuden, tyyneyden ja viekkauden perimätietoa jakava Arto liikkuu tunturissa suurella sydämellä ja aidolla läsnäololla. Onneksi mies vierailee Pallaksella varsin tiheään.

tiiatorro.png

Tiia Törrö

Se oli se ensimmäinen kerta, kun Tiia astui sisään Pallaksen ovista ja tunturi muuttui kertalaakista iloisemmaksi, 

elämänmyönteisemmäksi ja joogaavammaksi. Tunturissa naisen kunto kestää kaikkien kerojen huiputtamisen etelästä pohjoiseen, mutta aina välillä täyslaidallinen naurua saattaa nostattaa onnenkyyneleen silmäkulmaan - sillä taivaanrantaan aukeavan tunturimaiseman edessä naisen jalat meinaavat yksinkertaisesti loppua kantamasta.

LaplandHotels-KotaCollectivePhoto-1323.jpg

Juha Puustinen

Tamperelaistunut Juha jättää harvan kylmäksi. Yksi pöllöjoukkueen vahvimmista saa suksen kantille ja on oiva 

laduntekijä metsässä. Juhalla on homma hallussa tilanteessa kuin tilanteessa eikä pakka pääse hajoamaan vaikka miestä vähän hiillostaisikin. Äläkä käsitä väärin etteikö Juhalta tunnetta löytyisi. Kyllä löytyy.

Pallas-5.jpg

Ronja Ollikainen

Ronja on alppihiihtäjä henkeen ja vereen. Sen huomaa jo pelkästään suksen leikistä lumella. Muutama vuosi sitten

pöllöissä aloittanut Ronja on uutena paikallisena ottanut ison jalansijan tuntureilla. Se tarkoittaa iltoja laskevien aurinkojen äärellä ja päiviä valkoisten tunturien juurella. Koko kirjoa aurinkolasien läpi katsottuna. 

image2.jpeg

Taneli Ripatti

Tunturissa Taneli on elementissään. Vahvaa läsnäoloa, intohimoista eräilyä ja hiihtosuorittamista. Maailmaa 

katsellaan avoimin mielin ja uusia tunturituulia nuuhkitaan intohimoisesti. Aurinko, sade, sumu tai tuuli ovat kaverille arvokkaita hetkiä kaikki - tämän takia retkistä saa Tanelin kanssa aina paljon irti! 

IMG_4212_vaate.png

Teemu Koivisto

Teemu on antanut vuosien saatossa Pallakselle paljon, mutta kuten muidenkin pöllöjen osalta voisi varmasti 

väittää, Pallas on antanut Teemulle vieläkin enemmän. Mies on nähnyt maailman eri kolkkia useasta näkökulmasta, mutta palaa aina puuttomille tuntureille. Tämä on ehkä johtanut siihen, ettei Teemu vain näe Pallasta vaan kokee sen aidosti.

ollikervinen_pollokuva.png

Olli Kervinen

Olli pitää itseään pöllöporukan komeimpana ja miksei pitäisi, onhan savolaisilla tunnetusti hyvä itsetunto. Samaan 

aikaan on sanottava, että Olli on kuin yksi parhaista viineistä. Hersyvä, makea, viileä, yleensä punainen ja oikeassa seurassa nautittuna jopa hyvin pidetty. Olli taitaa retken kuin retken, eikä unohda huumoria hetkeksikään!

pöllökuva_harri_empty.png

Harri Jokela

Vaikka Harrin jalkojen alla natiseekin yleensä Tahkon lumi, mies elää ja hengittää Pallasta. Myös hänen alter 

egonsa, Oiva Tela, on tehnyt ensiesiintymisen samaisessa tunturikehdossa jättäen jokaiseen vierailijaan lähtemättömän vaikutuksen.Harri ei ole missään nimessä sokaistunut lumen hohdosta, vaan punatakkisen ”lähes savolaisen” voi bongata myös syksyn ruskaretkiltä.

heikki_miettinen.png

Heikki Miettinen

Heikki on kiertänyt hiihtokouluja niin pitkä- kuin lyhyttukkaisenakin. Nykyään hieman lyhyempää lookia 

pitävä savolainen on ”sille päälle” sattuessaan lupsakka, vaikkakin välillä hieman vaikeasti ymmärretävä. Vastuu taitaa olla kulijalla tässäkin tapauksessa. Jos Heikkiä ei tunnista etupuolelta (tätäkin on joskus tapahtunut), kannattaa kypärän takaosasta etsiä häntää. Nimimerkillä häntä-Heikki on osuutta asiaan.

IMG_4215_hiihto_WEBSITE-2.jpg

Heikki Näätänen

Rauhallisen pöllön sisällä roihuaa suksimiehen sammumaton palo, joka useimmiten näkyy poikamaisena 

leikittelynä tai uteliaisuutena. Intohimo lajiin ja Pallakseen on viennyt miehen mukanaan ja sittemmin maine tunturissa on kasvanut vauhdilla. Heikki tunnetaan niin ilostaan kuin rakkaudestaan makujen maailmaan. apuna silloin kun sitä ei osaa edes pyytää. 

heidi_Siira_pollot.png

Heidi Siira

Tunturissa elelevät nauttivat elämästä pääsääntöisesti enemmän. Pohjoisessa jo pitkään asustelleelle naiselle 

tunturihiihdosta on tullut Ruotsin suurtuntureilla jo tapa vaeltaa ja Suomen talvinen luonto ja pohjoisen maastot tarkoittavat samalla intohimoa, iloa, elämää ja henkilökohtaisuutta. Tunturit vastaavat kuin sinne huutaa - siksi on ilo saada Heidi osaksi pöllöjä ja oppaaksi Pallaksen upeille tuntureille vuosittain. 

unnamed (1).jpg

Topi Kiljunen

Paikoitellen pöllöjen elämä on rentoa liitelyä tunturien puuterihangilla ja pienistä merkityksellisistä hetkistä 

täysillä nauttimista. Topi on yksi niistä, kuka taitaa tämän kaiken ihastuttavan hyvin. Pilkkeen miehen silmäkulmassa näkee heti ensitapaamisessa ja paikoitellen lapsenmielinenkin into tarttuu ympärillä hiihtäviin Pallaksen kävijöihin. Kitarointi tekee Topista entistä suuremman herrasmiehen, aidon ja läsnäolevan Pöllön.

DB0CD299-F062-483B-8C06-050EA3E59F7E.JPG

Vili Vuorela

Alpeilta suoraan Taivaskeron puhtaimmille lumille. Suksilta maailmaansa katseleva Vili hakee monipuolisia 

lumikokemuksia. Syvälumi metsästetään Keski-Euroopassa ja erämaan tunne eletään Pallaksella. Pöllöilyn erilaisuus muihin maailman kohteisiin on iskenyt heti alusta lähtien ja nyt pohjoisen tuulet viettelevät kaveria kesät talvet. 

unnamed.jpg

Tarja Vähäsöyrinki

Ulkona, aina. Vahvoja telemarkkaajia on aina miellyttävä nähdä pöllöilemässä Pallaksella. Tarzan -lempinimelläkin 

kutsuttava oululainen on tunturissa lähes joka viikonloppu. Kyse saattaa olla hiihtovaelluksesta, Inarin mökkeilyistä, offarilaskusta tai fillaroinnista. Iloa ja tunturia! 

velluvirtanen.jpg

Vellu Virtanen

Oppaana toimiessaan Vellu tykkää etenkin siitä mitä suksien eessä on tarjolla ja miltä jäljet suksien takana 

näyttävät. Erittäin kova suksimies valitsee välineekseen mieluiten kotimaiset käsityöt, mutta nautiskelee tuntureista tarpeen tullen vaikka tehdasvalmisteisilla. Päivät Vellun perässä Pallaksella ovat pehmeän lumen metsästystä täynnä! 

DSC00800_Original.jpg

Taneli Peussa

Mies kuin vanhaliitto ja tilannetajuinen kuin täydellisin ilmestys. Japanissa talviaan viettävä herra on ilo koko 

tunturille. Vanha paku tuo elämään palan kekkosmaisuutta. Yhdessä pöllöjen kanssa taneli on vakionäky offwkndillä ja alkutalven viikoilla. Voi kun herra voisi olla aina pallaksella, mutta pyörät ei vain lopeta pyörimistä. 

IMG_4215_hiihto_WEBSITE-2.jpg

Erkko-juhani Mäkelä

Erkko on täysverinen Salon lahja Ylä-Savon lumilautailulle. Gasellin kroppa ja leijonan lantio kantaa 

myös nimeä Pöljin Pallaksen Pöllö. Tämä toki täysin omaa syytä, löytyyhän herran kotipitäjä tätä nykyä Pöljän kylästä Savon perukoilta. Alppihiihdon Pohjois-Savon evankelista on tunnettu suksimies ja malttamaton luonnossakulkija koiran kanssa. 

DSC08580.jpg

Juho Höysniemi

Juho parkkeeraa auton Pallaksen pihalle ja avaa takaovet. Edessä avautuu tuntureiden lisäksi älytön määrä erilaisia 

kauden uutuuksia. Vapaalaskuvälineet tulevat ulos toki ensimmäisinä, mutta sen jälkeen kannetaan liukulumikenkiä, joiden kanssa kaveri harrastaa viikon aikana enemmänkin tunturissa. Vapaalaskupiirien tunnettu ja puhelias kaveri.

DSC08564.jpg

SIIRI KILPELÄINEN

Style, joka tässä päivässä on intoa ja iloa. Siiristä on tullut tunturissa jo tunnettu, vaikka takana on vasta muutama

vuosi pöllöilyä. lähinnä syynä tähän on ollut pallaksen herätys urbaaniin tunturifiilistelyyn. parasta on kuitenkin nähdä se väsymätön hurmaantuminen lumeen, jota ilman yksikään pöllö ei täällä hymyilisi. 

DSC08338.jpg

Nicholas O'Kane

Kanadan lumet usein tarkoittavat pitkää puuteria ja valloittavia laskulinjoja. Tarinoita näistä mäistä nico

kertoilee pöllöille aina tasaisin väliaijoin. Itkuhan siinä tulee, kateudesta. Englannin natiivi on fressi lisä Pallaksen tuntureille. Nicon luonteen lujuutta ei pääse erityisesti kokeilemaan pehmeän bufferin takia, samalla Nicon mono on syönnillään lähes aina. Oisko Kanadasta opittua? 

"huuhkajia"

Huuhkajat ovat jo aktiiviuransa päättäneitä pöllöjä. Pallas ei paikkana halua unohtaa juuriaan ja siksi myös iäkkäämmät Pöllöt ovat vahvassa osassa koko Pallaksen Pöllöjen kehittymistä ja tuotteistamista. Vaikka nuoruuden innolla toimimmekin, isosti kumarramme menneille vuosikymmenille. Osa vanhimmista pöllöistä on jo liidellyt uusille hangille, myös heidän perintöään jatkamme. 

pöllökuva_eija_empty.png

Eija Savikko

Eija on yksi tunnetuimpia pöllöjä. Kunniakkaasti vuosikymmeniä pöllöjä luotsannut nainen hankkii tätä 

nykyään rusketuksensa Espanjan auringosta ja Pallaksen keväthangilta. Eijan suksikin luistaa yhä tuntureilla erityisen hyvin, sillä kunniapöllönä naisen suksia voitelevat mihin tahansa kellon aikaan rivipöllöt...

pöllökuva_matti2_empty.png

Matti Puttonen

”Suuri sydän - leveä hymy” on kuvaus Pallaksen Pöllöjen perusominaisuudesta, mutta Mattiin se istuu istuu erityisen 

hyvin. Loppumattomasta hymystä voi kuka tahansa Pallaksella vieraileva ammentaa voimaa. Läsnäoloa Matti tarjoilee Pallaksen hengessä pöllöille etenkin yhteistapaamisissa. Yli 30 vuotisen aktiivipöllöilyn matti päätti 2010-luvun lopulla. 

pekkapöllö.jpg

Pekka Hermiö

Yksi kokeneimmista pöllöistä, Pekka-pöllö, on tunturissa käsite. Pekka kiersi vuosien saatossa metsät niin 

Jeriksen kuin Pallaksenkin puolelta. Jos hän ei ollut pallaksella sukset jalassa, saattoi  hänet löytää tulkitsemassa Lumiperhosta hotellin ravintolasta. Pöllöistä eläkkeelle pekka jäi aisaparinsa matin kanssa yli 30 pöllövuoden päätteeksi. 

pöllökuva_jaska-empty.png

Jaakko Suomela

Oletko koskaan huomannut, että nyt puhut ikinuorelle? Jaskassa kohtaavat niin uskomaton kunnioitus, 

vuosikymmenten kokemus, hersyvä huumori, elämän ilo kuin ainutlaatuinen välittäminenkin. Tästä miehestä muut pöllöt ammentavat oppejaan sekä Pallaksen  henkeä. Yhdessä Jaskan kanssa kaikki pöllöt katsovat taivaanrantaan. iloksemme ja opiksemme jaska vierailee pallaksella suhteellisen tiheään! 

bottom of page